keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Eduskunnan istuntosali on haluttu paikka


Nuorten parlamenttiin ilmoittautui yli 120 kerhoa tai ryhmää eri puolilta Suomea. Kiinnostusta, aktiivisia nuoria kansalaisia ja aikuisia heitä tukemassa on siis olemassa ihan mukava määrä. Istuntosalin paikkoja on vain 199, kun puhemies säilyttää paikkansa ja johtaa Nuorten parlamentin istuntoa omalta paikaltaan. Tässäpä onkin sitten Nuorten parlamentin järjestelijöille sitten pulmaa. Kaikki kerhot haluaisivat kaksi paikkaa istuntosaliin, mutta toivetta on ihan mahdoton toteuttaa.

Harmillisesti osa kerhoista saa istuntosaliin vain yhden paikan. Pettymys on varmasti suuri ja mietintä siitä, kannattaako Helsinkiin ja eduskuntaan edes lähteä. Ja miten sitten motivoida kaikkia niitä innokkaita, jotka eivät millään pääse mukaan edes eduskuntataloon sisään. Luulen, että tässä kohden toimintaan tulee luontaisesti edustukselliseen demokratiaan liittyvää keskustelua, joka pohjautuu omakohtaiseen kokemukseen. Kerhon voisi ajatella toimivan oman oppilasedustajansa tsemppaajana ja ”tukijoukkona”. Kerhon oma oppilasedustaja taas on viestinviejä sekä kerhosta valtakunnan poliitikoille kuin sanansaattaja poliitikoilta kerhoon ja omaan kouluun.  Oman kerhon oppilaan voi bongata salista ja jännittää hänen kanssaan kysymysvuoroa, kuunnella tarkoin vastauksia ja jatkaa sitten kerhossa taas puhumista ja vaikkapa olla uudestaan yhteyksissä edustajiin uusien näkökantojen kanssa. Tai sitten lähteä rohkeasti mukaan erilaisten ryhmien toimintaan edistämään tärkeäksi kokemia asioita.

Keväällä tavataan eduskunnassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

  Nuorten parlamentti 25.3.2022   Nuorten parlamentti on tapahtuma, jossa nuoret esittävät kysymyksiä kansanedustajille sekä ministereille. ...